Ga terug
stamppot hawaii

Stamppot Hawaï met kipfilet

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kilo spitskool
  • 8 ananas schijven
  • 2 appels pink lady
  • 2 rode paprika's
  • paprikapoeder
  • kerriepoeder
  • olijfolie
  • croma
  • 6 kipfilets

Notities

Bereidingswijze
  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot