Ga terug
witlofschotel

Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Ovenschotels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo witlof
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 handappels bijvoorbeeld elstar
  • 200 ml jus
  • 20 gram verse bieslook
  • 100 gram belegen kaas
  • zout en peper
  • 2 duo bakjes gerookte spekblokjes

Notities

Bereidingswijze
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de jus
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de jus tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook