Ga terug
Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Aperitief
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 20 voorgebakken bladerdeegpasteitjes
  • 100 gram Passendale kaas
  • 100 gram gerookte spek in plakjes
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 75 gram champignons
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 el verse peterselie gehakt

Notities

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven