Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
Snipper 2 grote uien
Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt