Ga terug
Chinesetomsoep

Chinese tomatensoep

Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Soep
Porties 10 liter

Ingrediënten
  

  • 3 uien in halve ringen
  • 1000 gram voorgesneden fijne soepgroenten
  • 5 tenen knoflook
  • 4 blikjes tomatenpuree à 140 gram
  • 6 kippenbouillon tabletten
  • 10 verse tomaten
  • 2 pakken gezeefde tomaten Heinz à 500 ml
  • 600 gram taugé
  • 1700 gram kipfilet blokjes
  • 4 pakjes Chines tomatensoep honig
  • 6 el suiker afgestreken
  • 8 el ketjap manis
  • 4 el gembersiroop
  • 1 bosje lente ui

Notities

Bereidingswijze
  • Kruid de kipfiletblokjes met kipkruiden en laat een half uur staan
  • Snij de knoflook in dunne plakjes
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
  • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
  • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
  • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
  • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
  • Zet 7 liter water op en breng dit aan de kook
  • Voeg de soepgroente toe
  • Na 5 minuten koken voeg je de 6 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
  • Voeg de ui en knoflook weer toe
  • Pureer de tomaten met een staafmixer
  • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
  • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
  • Blijf de soep goed roeren
  • Voeg de taugé toe
  • Voeg nu de ketjap en de gembersiroop toe en laat nog even meekoken
  • Blijf de soep goed roeren
  • Voeg nu de suiker toe
  • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt