Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bospaddenstoelensoep (romig)
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediënten
100
gram
kastanjechampignons
100
gram
shiitake
100
gram
oesterzwammen
100
gram
cantharellen
1
grote ui
2
teentjes
knoflook
1
bosje
verse peterselie
blaadjes snipperen
1
handje
verse bieslook
ter garnering
peper
zeezout
50
gram
roomboter
50
gram
bloem
halfvolle melk
1,5
el
crème fraîche
2
runderbouillon tabletten
1,5
liter
warm water
Notities
Bereidingswijze
Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
Snij ze in dunne plakjes
Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
Fruit de ui en de knoflook
Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
Zorg dat het mengsel glad blijft
Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter