Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kilo
aardappelschijfjes
vastkokend
50
gram
boter
1
ui
in ringen
40
gram
bloem
gezeefd
3
dl
volle melk
2
dl
kookroom
400
gram
kabeljauwfilet
in stukken
1
broccoli
in roosjes
10
zongedroogde tomaatjes
op olie, kleiner gesneden
1
zakje
geraspte belegen kaas
voor warme gerechten
peper en zout
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel