Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zeeuwse mosselen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
2
kilo
mosselen
1
ui
gesnipperd
1
prei
in ringen
1
winterpeen
paar takjes bladselderij
2
laurierblaadjes
1
glas
droge witte wijn
peper
Notities
Bereidingswijze
Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de open en beschadigde exemplaren weg
Snijd de prei door in de lengte en vervolgens in dunne schijfjes
Snij de wortel in kleine blokjes (brunoise)
Snijd de bladselderij grof en snipper de ui.
Neem een grote pan en verhit de groenten, de laurier en de wijn
Stort dan de mosselen op de groente, sluit de pan, en breng aan de kook
Schep of schud de mosselen na 2 min om
Schep ze, als alle mosselen open zijn (in 4-5 min), op een warme schaal
Laat het vocht op hoog vuur inkoken en giet dit over mosselen