Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Forelpakketje uit de oven
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vis, Ovenschotels
Porties
2
personen
Ingrediënten
2
forellen
2
el
boter
250
gram
champignons
1
rode paprika
in dunne reepjes
1
winterpeen
in dunne plakjes
2
lente uitjes
in ringen
3
tomaten
in parten
1
el
peterselie
grofgesneden
2
el
verse roomkaas
zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik gebruik 4D hete lucht)
Spoel de forellen in koud water, dep ze droog
Leg een stuk bakpapier van 45×45 cm op een bakplaat.
Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen.
Leg ze erop en bestrooi met zout
Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ong. 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog ca. 2 min. mee. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 20-25 min. gaar