Ga terug
kippenragout2

Kipragout

Gang Voorgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 2 sjalotten
  • 160 gram kip
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 4 pasteibakjes
  • 3 takjes verse peterselie

Notities

Bereidingswijze
  • Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar.
  • Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons.
  • Bak de pasteibakjes af in de oven.
  • Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
  • Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter.
  • Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes.
  • Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg de kookroom toe en meng er door.
  • Laat de ragout nog iets indikken.
  • Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door.
  • Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.