Ga terug
vegetarischespaghetti2

Vegetarische spaghetti bolognese

Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 bos verse basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gram linzen
  • 700 ml passata
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 400 gram volkoren spaghetti

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de ui, snijd de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes en hak samen met de knoflook fijn.
  • Verwarm een grote pan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de wortel en bleekselderij.
  • Spoel de linzen af in een vergiet onder de koude kraan.
  • Voeg wanneer de ui glazig begint te worden de basilicumsteeltjes en knoflook toe, samen met de laurier en het takje rozemarijn.
  • Bak een paar minuten mee tot de knoflook begint te geuren en voeg dan de linzen toe.
  • Voeg de passata en tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
  • Blus af met de azijn, voeg de suiker toe en breng het vuur naar laag. Laat met de deksel op de pan ongeveer een half uur pruttelen tot de linzen gaar zijn.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking en serveer met de vegetarische bolognesesaus.