Ga terug
kikkererwtenroodbaars

Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon

Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 sjalotten
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 teentjes knoflook
  • 275 gram kikkererwten
  • 15 draadjes saffraan
  • 75 ml droge witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 bosje verse bladpeterselie

Notities

Bereidingswijze
  • Pel de sjalotten en halveer ze over de lengte.
  • Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
  • Snijd de aubergine over de breedte in drie stukken, halveer ze en snijd de helften in circa 8 parten.
  • Snijd het groen van de prei en verwijder het buitenste blad.
  • Snijd de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter.
  • Fruit de sjalotten met de aubergine glazig in olijfolie, voeg de saffraan toe en fruit kort mee.
  • Voeg de kikkererwten toe, blus af met witte wijn, schenk de bouillon er bij en voeg de tijm toe.
  • Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Leg daarna de prei er voorzichtig tussen, zodat de stukken niet uit elkaar vallen. Verwarm nog 1 minuut en laat staan voor de eindbereiding.
  • Pluk de blaadjes van de peterselie. 
  • Haal de roodbaarsfilet minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • Snijd de roodbaarsfilet in 4 gelijke stukken en dep indien nodig droog met.
  • Bestrooi de vis met een beetje zeezout.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Bak de roodbaars eerst 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten.
  • Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de kikkererwten. Snijd de peterselie grof en meng op het laatste moment door de kikkererwten.
  • Schep de kikkererwten, met iets bouillon, in het midden van een (diep) warm bord. Voeg ook enkele groenten toe. Leg er een stukje roodbaars op.