Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
4
personen
Ingrediënten
700
gram
verse groene asperges
1
teen
knoflook
3
trostomaten
1
kleine rode ui
100
ml
traditionele olijfolie
1
verse groene peper
2
el
kappertjes
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de houtachtige onderkant van de asperges
Snijd de knoflook in dunne plakjes
Leg de asperges in de ovenschaal en verdeel de knoflook erover
Breng op smaak met peper en eventueel zout
Sprenkel de olie erover en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven
Schep halverwege om
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten
Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
Snipper de ui
Doe met de ui en kappertjes bij de tomaat
Neem de asperges uit de oven en schep 4 el van de olie bij de tomatensalsa
Schep om
Schep de tomatensalsa op de asperges