Ga terug
pavlova

Pavlova met frambozen

Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram verse frambozen
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 125 ml verse slagroom
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 3 druppels vanillearoma
  • 1 tl maïzena
  • 8 gram vanillesuiker

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Splits de eieren
  • Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen
  • Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt
  • Spatel de vanillearoma, azijn en maïzena erdoor
  • Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur
  • Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht
  • Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt
  • Prak met een vork enkele frambozen fijn
  • Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf
  • Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart
  • Garneer de pavlova met de rest van de frambozen