Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pavlova met frambozen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Dessert
Porties
4
personen
Ingrediënten
250
gram
verse frambozen
1
tl
witte wijnazijn
125
ml
verse slagroom
4
middelgrote eieren
150
gram
witte basterdsuiker
1
mespunt
zout
3
druppels
vanillearoma
1
tl
maïzena
8
gram
vanillesuiker
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 °C
Splits de eieren
Klop met een mixer in een vetvrije kom het eiwit en een mespunt zout tot de massa pieken begint te vormen
Klop de suiker er lepel voor lepel door tot het eiwitschuim stevige pieken vormt
Spatel de vanillearoma, azijn en maïzena erdoor
Schep het eiwitschuim in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat
Schuif de bakplaat laag in de oven en bak het schuim in ca. 1 uur
Schakel de oven uit, maar laat de ovendeur dicht
Laat het eiwitschuim minstens 1 uur drogen tot de buitenkant stevig aanvoelt
Prak met een vork enkele frambozen fijn
Klop de slagroom met de gepureerde frambozen en de vanillesuiker stijf
Haal de schuimtaart uit oven en schep de slagroom op de taart
Garneer de pavlova met de rest van de frambozen