Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
3
stronken
witlof
400
gram
kikkererwten
1
Elstar appel
2
stengels
bleekselderij
250
gram
pitloze rode druiven
75
gram
ongebrande walnoten
150
gram
Skyr yoghurt
1
el
azijn
10
gram
verse selderij
peper
Notities
Bereidingswijze:
Snijd de onderkant van de stronken witlof
Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken
Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm
Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm
Halveer de druiven
Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof
Meng de Skyr yoghurt met de azijn, olijfolie en peper
Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom
Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper
Bestrooi met de walnoten