Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolstamppot met kabeljauw
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vis
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
kilo
kruimige aardappelen
0,5
rodekool
1
el
vloeibare honing
600
gram
kabeljauw
100
ml
halfvolle melk
1
rode ui
2
el
traditionele olijfolie
150
gram
ongezouten roomboter
2
el
tarwebloem
1
Granny Smith appel
zout
Notities
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar
Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 minuten al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is
Voeg de azijn toe en schep om
Verhit in een andere pan 40 gram boter
Verdeel de vis over het aantal personen
Bestuif de vis met bloem en bak in 6 minuten gaar, keer halverwege
Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op
Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree
Snijd de appel in blokjes
Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe
Breng op smaak met peper en eventueel zout
Serveer met de vis