Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Soep
Porties
4
personen
Ingrediënten
12
Hollandse rundergehaktballetjes
1
zak
paprikamix
350
gram
Heinz tomato frito olive
1
liter
kippenbouillon
1
el
milde olijfolie
1
tl
gerookte-paprikapoeder
300
gram
mais in blik
100
gram
basmatirijst
Notities
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote soeppan en bak de rundergehaktballetjes rondom bruin
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen
Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee
Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 minuten (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken
Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken
Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee