Ga terug
spaanse tomaten soep

Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 Hollandse rundergehaktballetjes
  • 1 zak paprikamix
  • 350 gram Heinz tomato frito olive
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 300 gram mais in blik
  • 100 gram basmatirijst

Notities

Bereidingswijze:
  • Verhit de olie in een grote soeppan en bak de rundergehaktballetjes rondom bruin
  • Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen
  • Voeg samen met de gerookte-paprikapoeder toe aan de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee
  • Voeg de rijst, tomato frito en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat 8 minuten (of tot de rijst gaar is) met de deksel op de pan koken
  • Doe ondertussen de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken
  • Voeg in de laatste minuut van de kooktijd toe aan de gehaktballetjes en verwarm mee