Ga terug
spitskoolsoep

Spitskoolsoep met kalkoen en bonen

Bereidingstijd 45 min
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram spitskool
  • 300 gram verse bospeen
  • 250 gram kalkoenfilet
  • 400 gram zwarte bonen
  • 1 ui
  • 1 liter kippenbouillon in pot
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 20 gram verse platte peterselie

Notities

Bereidingswijze:
  • Schrap de wortels en snijd in plakjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Snijd de spitskool in reepjes
  • Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes
  • Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 minuten op laag vuur, roer regelmatig
  • Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water
  • Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel
  • Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 minuten op laag vuur gaar worden
  • Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof
  • Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 minuut
  • Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas