Ga terug
bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool
  • 1 kruimige aardappel
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1,25 liter kraanwater
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 plakken rauwe ham
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes
  • Snijd de bloemkool in roosjes
  • Doe de aardappel, bloemkool en het bouillontablet in een soeppan
  • Schenk het water erbij en breng aan de kook
  • Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten koken
  • Pureer de soep met de staafmixer en roer de crème fraîche erdoor
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Bak ondertussen de ham in 5 minuten uit
  • Laat uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel de soep over de kommen en verkruimel de ham erboven