Ga terug
vegaspaghetti2

Romige spaghetti met bloemkoolsaus & spinazie

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram volkorenspaghetti
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 1 zakje romige tagliatelle
  • 300 ml volle melk
  • 100 gram amandelen met rooksmaak
  • 1 citroen schoongeboend
  • 200 gram spinazie
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  • Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan
  • Voeg de sausmix, melk en 150 ml water toe, roer door en breng aan de kook
  • Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus
  • Hak ondertussen de amandelen grof
  • Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten
  • Giet de pasta af
  • Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer het citroenrasp en -sap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
  • Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen