Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Romige spaghetti met bloemkoolsaus & spinazie
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
300
gram
volkorenspaghetti
400
gram
bloemkoolroosjes
1
zakje
romige tagliatelle
300
ml
volle melk
100
gram
amandelen met rooksmaak
1
citroen
schoongeboend
200
gram
spinazie
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
Halveer de grote bloemkoolroosjes en kook 8 min. Giet af en doe terug in de pan
Voeg de sausmix, melk en 150 ml water toe, roer door en breng aan de kook
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde saus
Hak ondertussen de amandelen grof
Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten
Giet de pasta af
Meng met de bloemkoolsaus en spinazie en laat slinken. Roer het citroenrasp en -sap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout
Verdeel over borden en bestrooi met de amandelen. Serveer met een partje citroen