Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met ham, ei en boterjus
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
500
gram
vastkokende kriel
500
gram
witte asperges
3
middelgrote eieren
7
gram
verse bieslook
65
gram
ongezouten roomboter
7
gram
verse krulpeterselie
100
gram
plakjes slagers achterham
Notities
Bereidingswijze:
Halveer de grote krieltjes in de schil in de lengte, kook de krieltjes in 20 minuten gaar
Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden
Snijd de houtachtige onderkanten eraf (circa 2 cm)
Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 10 minuten, neem uit de pan met een schuimspaan
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard
Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 parten
Snijd de boter in blokjes en laat het smelten in een pannetje
Snijd de bieslook en peterselie fijn
Schep de krieltjes om met de bieslook
Leg de asperges op een warme, platte schaal
Drapeer de plakjes ham erover en leg de eieren erop
Bestrooi met de verse peterselie
Serveer de gesmolten boter en de krieltjes er apart bij