Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelen met rozemarijn
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
45
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
3
Ingrediƫnten
3
grote
aardappelen
4
tenen
knoflook
4
sjalotten
olijfolie
verse peper en zeezout
oregano
3
takjes
verse rozemarijn
Notities
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snij in 10 plakjes per aardappel.
Haal de blaadjes rozemarijn van de takjes en snij in kleine stukjes.
Snij de knoflook in 4 stukken en halveer de sjalotten.
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe de olijfolie in de ovenschaal en leg een laagje aardappelen in de olijfolie.
Doe vervolgens alle stukken knoflook en sjalot bij de aardappelen.
Doe hier nog wat olijfolie overheen en doe goed peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
Doe nu ook de overgebleven aardappelen in de ovenschaal doe wederom peper, zeezout en oregano over de aardappelen.
Strooi tot slot de gesneden rozemarijn over de aardappelen en het gerecht is klaar om de over in te gaan.
De oven is inmiddels voorverwarmd op 200 graden, zet de schotel aardappelen met rozemarijn in de over en hussel de aardappelen om de 10-15 minuten.
Na 40 minuten zijn de aardappelen met rozemarijn uit de over klaar.