Ga terug
keto1

Keto Curry met bloemkool, broccoli, sjalotten, Spaanse peper en koolhydraatarm naan brood

Totale tijd 45 min
Gang Koolhydraatarm
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram bloemkool roosjes
  • 250 gram broccoli roosjes
  • 70 gram sjalot gesnipperd
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 150 gram kastanjechampignons grof gesneden
  • 80 ml groene currypasta
  • 270 ml kokosmelk volvet
  • olijfolie om in te bakken
  • 20 gram Macadamia voor garnering
  • zeezout

Notities

Bereidingswijze:
  • Breek de bloemkool en de broccoli in roosjes
  • Kook ze 3 minuten, giet af en stoom droog in de pan
  • Snipper de sjalot, snijd de rode peper in ringetjes en de kastanjechampignons in kwarten
  • Fruit dit alles in een hapjespan met wat olie
  • Voeg de groene currypasta (gewoon bevroren) en de kokosmelk toe
  • Breng aan de kook en roer door elkaar
  • Doe de bloemkool en de broccoli erbij
  • Breng op smaak met zout of tamari
  • Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen
  • Schep af en toe om
  • Proef of het voldoende op smaak is
  • Hak de macadamia noten grof
  • Bestrooi de keto curry met bloemkool en broccoli ermee
  • Lekker met koolhydraatarm naan brood erbij!