Zalm in bladerdeeg

Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets zonder huid
  • 2 rollen vers bladerdeeg opgerold op bakpapier
  • 4 tl roomkaas
  • 2 tl dille
  • 2 tl peterselie
  • zout en peper
  • 1 ei

Notities

Bereidingswijze
  • Oven voorverwarmen op 220 graden.
  • Maak met 1 rol bladerdeeg een ‘bodem’. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel daarna de zalm over het bladerdeeg.
  • Breng de zalm op smaak met zout, peper, peterselie en dille.
  • Smeer de roomkaas over de zalm.
  • Dek het geheel af met de resterende rol bladerdeeg.
  • Maak met een mes een paar inkepingen in het bladerdeeg.
  • Smeer de bovenkant in met een beetje ei, zodat hij mooi bruin wordt.
  • Zet het voor circa 30 minuten in de oven.
  • Lekker met een verse salade en gebakken aardappeltjes