Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige pompoenstoof
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
500
gram
pompoen
in blokjes
1
grote
ui
in ringen
1
teen
knoflook
2
blokjes
groente bouillon
400
ml
water
360
gram
kikkererwten
verse peterselie
250
gram
champignons
in plakjes
1
potje
tomatenpuree
groot
1
theelepel
harissa
of meer naar smaak
boter
Notities
Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan.
Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.
Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee.
Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen.
Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan.
Breng zachtjes aan de kook en laat circa 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open.
Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.
Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort.
Lekker met rijst of aardappelpuree.
Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.