Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
800
gram
runderriblappen
peper en zout
1
el
grove mosterd
boter
2
grote uien
gesnipperd
3
braeburn appels of goudrenetten
400
gram
gele en oranje wortel
schoongemaakt
1
pot
runderfond
380 ml
600
ml
bokbier
1
el
appelstroop
2
el
rietsuiker
Notities
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden
Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
Dek de schaal af met aluminiumfolie
Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf
Lekker met puree met peterselie