Ga terug
moules

Moules marinières

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo mosselen
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1,5 dl water
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 4 el slagroom
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze
  • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
  • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
  • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
  • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
  • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
  • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
  • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
  • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
  • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie