Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hutspot met spekjes
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vlees
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1,25
kilo
aardappels
kruimig
500
gram
winterpeen
vers gesneden in reepjes
600
gram
uien
in ringen
250
gram
spekjes
50
gram
ongezouten boter
100
ml
jus / spekvet
peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 minuten krokant
Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet
Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ze in reepjes
Kook ze samen in een pan met water met zout in 20 minuten gaar
Snijd de uien in ringen
Bak de uien glazig
Kook de aardappelen in een ruime pan met water met zout in 20 minuten gaar
Giet ze daarna af
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree
Voeg de boter en het spekvet toe en roer door de puree
Voeg de wortelen, de uien en de spekjes toe en roer dit door de puree