hutsppot

Hutspot met spekjes

Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,25 kilo aardappels kruimig
  • 500 gram winterpeen vers gesneden in reepjes
  • 600 gram uien in ringen
  • 250 gram spekjes
  • 50 gram ongezouten boter
  • 100 ml jus / spekvet
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 minuten krokant
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ze in reepjes
  • Kook ze samen in een pan met water met zout in 20 minuten gaar
  • Snijd de uien in ringen
  • Bak de uien glazig
  • Kook de aardappelen in een ruime pan met water met zout in 20 minuten gaar
  • Giet ze daarna af
  • Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree
  • Voeg de boter en het spekvet toe en roer door de puree
  • Voeg de wortelen, de uien en de spekjes toe en roer dit door de puree