Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
45
minuten
min
Gang
Bijgerechten
Porties
4
personen
Ingrediënten
0,5
rode kool
8
mandarijnen
25
gram
ongezouten roomboter
3
el
cremaceto classico
50
gram
blanke rozijnen
Notities
Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool
Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed
Pers de helft van de mandarijnen uit
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe
Voeg het mandarijnen sap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook
Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 minuten zacht worden
Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 minuten toe aan de rodekool
Breng eventueel op smaak met zout
Serveer warm, lauw of koud