gestoofde rode kool

Gestoofde rodekool met mandarijn en rozijnen

Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 0,5 rode kool
  • 8 mandarijnen
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 3 el cremaceto classico
  • 50 gram blanke rozijnen

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de rodekool
  • Snijd de kool in reepjes van een ½ cm breed
  • Pers de helft van de mandarijnen uit
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de kool toe
  • Voeg het mandarijnen sap, de cremaceto en rozijnen toe en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 30 minuten zacht worden
  • Pel ondertussen de rest van de mandarijnen, verdeel in parten en voeg de laatste 5 minuten toe aan de rodekool
  • Breng eventueel op smaak met zout
  • Serveer warm, lauw of koud