Ga terug
mangosorbet

Mangosorbet met citroen-kokos crunch

Bereidingstijd 15 min
Gang Dessert
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml mango sorbetijs
  • 4 roomboter citroenkoekjes
  • 175 gram verse zongerijpte mangostukjes
  • 1 citroen
  • 50 gram kokossnippers
  • 300 gram koel verse yoghurt kokos ongezoet

Notities

Bereidingswijze:
  • Haal het mango-ijs 10 minuten van tevoren uit de vriezer, zodat het makkelijker te scheppen is
  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de kokossnippers in 2 minuten op laag vuur goudbruin
  • Hak de geroosterde kokossnippers fijn
  • Snijd de citroenkoekjes in stukjes van ca. een ½ cm
  • Snijd de mangostukjes in blokjes van een ½ cm.
  • Schep in elke coupe 2 el yoghurt kokos naturel
  • Verdeel de mangostukjes erover en schep het mango-ijs in bollen erop
  • Verdeel de rest van de yoghurt kokos naturel erover
  • Bestrooi met de kokossnippers, het citroenrasp en de citroenkoekjes
 
Serveertip: Voor een pittig effect doop je de randen van de ijscoupes in wat citroensap en vervolgens in gedroogde chilivlokken