Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Moussaka met aubergine en aardappel
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
2
aubergines
450
gram
koelverse aardappelschijfjes
150
gram
geraspte belegen 30+ kaas
470
gram
tomatensaus in pot
175
gram
roerbaktofu fijn gekruid
8
el
traditionele olijfolie
200
ml
room culinair
zout
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 °C
Snijd de aubergines in plakken van ½ cm dik en bestrooi met zout
Verhit in een pan de tomatensaus en de tofu
Verhit in een koekenpan de olie en bak de helft van de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin
Laat op keukenpapier uitlekken
Herhaal dit met de andere plakken aubergine
Meng de room Culinair met de kaas
Vet de ovenschaal in
Vul de ovenschaal met de helft van de aubergineplakken, de helft van de tomatensaus en de aardappelschijfjes
Verdeel de rest van de tomatensaus erover
Leg de rest van de aubergineplakjes erop en schenk de room erover
Bestrooi met de kaas
Bak de moussaka in het midden van oven in ca. 30 minuten gaar