Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
kilo
verse witte asperges
300
gram
zachte geitenkaas
6
el
halfvolle melk
1
tl
vloeibare honing
6
plakjes
diepvries roomboterbladerdeeg
2
middelgrote eieren
30
gram
rucola
75
gram
hazelnoten
zout
Notities
Bereidingswijze:
Schil de asperges, van vlak onder het kopje naar beneden
Snijd het houtachtige uiteinde eraf
Kook de asperges in een asperge pan (of grote pan) in ruim kokend water met zout voor 10 minuten
Haal de pan van het vuur af en laat nog 10 minuten afgedekt in het kookwater staan en uitlekken
Schift de eierdooier van de rest van het ei
Roer in een kom de geitenkaas met 4 el melk, de eierdooier en de honing los
Knip de rucola fijn
Schep de rucola door het mengsel van geitenkaas, melk, ei en honing
Breng op smaak met peper en eventueel zout
Verwarm de oven voor op 200 °C
Ontdooi het bladerdeeg
Bestuif het aanrecht met bloem
Stapel de plakjes bladerdeeg op en rol uit tot een langwerpige lap
Laat de rand iets dikker
Bekleed de bakplaat met bakpapier
Leg de deeg lap hier op en bestrijk met het geitenkaasmengsel
Houd de rand vrij
Verdeel de asperges over het deeg
Klop de andere eierdooier los met de rest van de melk
Bestrijk hiermee de aspergetaart
Bak in de oven de taart in ca. 30 minuten goudbruin
Hak de hazelnoten grof en rooster kort in een droge koekenpan
Laat afkoelen op een bord
Haal de aspergetaart uit de oven en bestrooi met hazelnoten
Snijd in het aantal stukken dat je nodig hebt en serveer warm of koud
Lekker met salade van waterkers en aardbeien