Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjes ovenschotel met krieltjes, gebakken spekjes en kaas
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht Vlees, Ovenschotels
Ingrediënten
800
gram
krieltjes
500
gram
spruiten
250
gram
spekjes
3
eieren
150
gram
volle yoghurt
175
gram
geraspte belegen kaas
peper en zout
boter om in te vetten
Notities
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng in een pan een ruime laag water aan de kook.
Kook de krieltjes in 12 minuten gaar. Giet af en laat ze kort droogstomen.
Vet een
ovenschaal van ca. 30 cm
in met wat boter.
Doe hier de krieltjes in en stamp ze met een aardappelstamper.
Besprenkel met wat olijfolie en grof zeezout.
Bak de krieltjes 10 minuten in de oven.
In de tussentijd maak je de spruitjes schoon. Snijd de onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hierin kook je de spruitjes acht minuten.
Stort in een vergiet en spoel af onder de kraan met koud water. Laat de spruitjes daarna uitlekken.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan tot ze mooi kleuren.
Schep de uitgelekte spruitjes om met de spekreepjes.
Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aan.
Strooi een laagje kaas over de krieltjes.
Doe hier de spruitjes en spekjes over en strooi er de rest van de geraspte kaas overheen.
Klop in een mengkom drie eieren los met de yoghurt en kruid het met peper en zout.
Giet het eiermengsel nu over de spruitjes en spekjes.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak nog 15 minuten. Tot de kaas mooi is gesmolten en het eiermengsel is gestold.
Haal uit de oven en serveer direct.