Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
witlofschotel
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de melk
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Witlof jam met ui en appel

    witlofjam
    Witlof jam met ui en appel
    Print Recipe
    witlofjam
    Witlof jam met ui en appel
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de witlof in kleine stukjes
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in kleine stukjes
  • Doe 1 eetlepel olie in een kookpan en stoof 500 gram van de fijngesneden witlof en de appelstukjes aan totdat ze zacht zijn
  • Voeg de azijn en de geleisuiker toe en roer goed door
  • Voeg de resterende witlof toe
  • Breng de jam aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten (zonder deksel op de pan) op een redelijk hoog vuur koken
  • Pel ondertussen de uien en snijd deze in kleine stukjes
  • Voeg na 20 minuten koken de uien toe
  • Breng de jam opnieuw aan de kook en laat deze op een redelijk hoog vuur nog 10 minuten koken
  • Vul de gesteriliseerde jampotten.
    Gebruik een trechter en vul zo hoog mogelijk
  • Draai de deksel erop en zet de jampotten voor 5 minuten onderste boven op tafel en draai ze terug om
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gelderse witlofsoep

    Gelderse witlofsoep
    Gelderse witlofsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Gelderse witlofsoep
    Gelderse witlofsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de witlof in kleine reepjes
    • Snij de ham in blokjes
    • Snipper de ui en rasp de kaas
    • Smelt de margarine en fruit de ui
    • Voeg de bloem toe en als de bloem is opgelost voeg je er een klein scheutje water aan toe
    • Goed roeren met de garde tot je geen klontjes meer ziet en dan rustig aan, beetje voor beetje, de rest van het water erbij doen
    • an de witlof en de ham toevoegen en zachtjes laten koken tot het gaar is
    • Voeg dan de slagroom en de kaas toe, de kaas moet oplossen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoemp

    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en halveer ze
    • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
    • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
    • Bak ondertussen de spekjes krokant.
    • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
    • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
    • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
    • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
    • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Witlofrolletjes met ham en kaas

    witlofrolletjes
    Witlofrolletjes met ham en kaas
    Print Recipe
    witlofrolletjes
    Witlofrolletjes met ham en kaas
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de witlof beetgaar in water met zout, laat uitlekken en snijd de kontjes eraf
    • Rol elk stronkje in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
    • Verwarm de melk en voeg de kaas beetje bij beetje al roeren toe, totdat deze is opgelost en je een gladde saus hebt.
    • Roer de room erdoor en breng op smaak met peper.
    • Verdeel de kaassaus over de witlof en zet de schaal circa 20 minuten in de oven of tot de kaassaus licht gekleurd is.
    • Lekker met aardappelpuree of met krieltjes omgeschud met een klontje boter en fijngesneden bieslook.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice