Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stokbrood met kruidenboter

Stokbrood met kruidenboter
Stokbrood met kruidenboter
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Stokbrood met kruidenboter
Stokbrood met kruidenboter
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Leg de roomboter de ochtend voordat u het gaat maken uit de koelkast, zodat het lekker zacht kan worden
  • Prak met een vork de roomboter
  • Haal het laagje van de knoflook eraf en pers de knoflook met de knoflook fijn in de roomboter
  • Voeg de fijngesneden bieslook toe
  • Voeg de basilicum kruiden toe
  • Voeg de paprika- en kerriepoeder toe
  • Prak met een vork alles goed door elkaar
  • Snij de stokbrood in plakjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bruschetta met tomaat en mozzarella

Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Bruschetta met tomaat en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood in sneden van 1,5 cm
  • Toast ze onder de grill of in de broodrooster
  • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes
  • Snijd ook het bolletje mozzarella in kleine blokjes
  • Snipper de basilicum fijn en pers de knoflook uit
  • Tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum met de olijfolie mengen
  • Op smaak brengen met peper en zout
  • Dit mengsel over de sneden verdelen
  • 10 minuten in een warme oven zetten op 220 graden
  • Warm serveren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice