courgettesoep

Courgettesoep met zalmsnippers

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 courgettes in blokjes
  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 2 el pesto groen
  • 200 ml kookroom
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • zout en peper
  • beetje olijfolie of roomboter

Notities

Bereidingswijze
  • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
  • Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
  • Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
  • Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
  • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
  • Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
  • Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
  • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
  • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
  • Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
  • Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee