groentepannetje

Groentepannetje met krieltjes en kip

Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram kippendijfilet
  • 350 gram sperziebonen
  • 1 groene courgette
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • bloem
  • peper en zout
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de kip in blokjes en doe in een mengkom.
  • Voeg naar smaak uienpoeder, knoflookpoeder en milde paprikapoeder toe. Ik gebruikte van ieder ongeveer één theelepel.  
  • Kruid verder met wat peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Doe er tot slot nog een snufje bloem bij en schep alles goed door elkaar. Laat even staan.
  • In de tussentijd breng je in een pan een laag water aan de kook.
  • Hierin kook je de krieltjes 10 minuten voor. Grote krieltjes kan je eventueel halveren.
  • Giet af en laat droog stomen van het vuur af.
  • Tegelijkertijd maak je de sperziebonen schoon. Snijd in stukjes en kook deze ongeveer acht minuten.
  • Laat afkoelen onder de koude kraan. Hierna doe je ze in een vergiet om uit te laten lekken.
  • Bak de kip en groenten: Verhit een grote hapjespan of wok op laag vuur en smelt hierin een klontje roomboter.
  • Doe de kip erbij en schep om op hoog vuur. Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid zet je het vuur wat lager.
  • Pel de rode uien en snijd deze in stukjes, voeg toe aan de pan en bak kort mee.
  • Snijd intussen de courgette in blokjes en voeg ook deze toe aan de pan.
  • Haal de bovenkant van de rode paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes en voeg toe aan de pan.
  • Schep tussendoor steeds goed om.
  • Hierna voeg je de sperziebonen toe. Schep nogmaals goed om en doe er tot slot de voorgekookte krieltjes bij.
  • Zet het vuur weer hoog en sprenkel er nog een beetje olijfolie over.
  • Schep nog een paar minuten om en kruid met wat extra peper en zout.
  • Je groentepannetje met krieltjes en kip is klaar.