Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

spaghettitaart
Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
spaghettitaart
Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
Print Recipe
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
5 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zalm met broccoli en krieltjes

    zalmmetmosterd
    Zalm met broccoli en krieltjes
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    zalmmetmosterd
    Zalm met broccoli en krieltjes
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze (gerecht)

    • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
    • Snij de broccoli in roosjes
    • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
    • Kook de broccoli
    • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe

    Bereidingswijze (roomsaus)

    • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
    • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
    • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
    • reng op smaak met zout en peper
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
    • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
    • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
    • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
    • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
    • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
    • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
    • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
    • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rijst, groente en gegrilde zalm

    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.
    • Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt en doe hetzelfde met de grillpan. Heb je deze niet dan grill je de zalm in een flinke koekenpan.
    • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat deze daarna van het vuur af droogstomen. Ik had zilvervliesrijst die 25 minuten moest koken, in de tussentijd bereidde ik de rest van de ingrediënten.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Kook de stukjes stronk en de stukjes bospeen ongeveer vijf minuten, voeg na vijf minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
    • Borstel eventueel de cantharellen schoon en snijd de harde onderkant van de steel. Snijd de cantharellen vervolgens in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de cantharellen met een de knoflook en scheut sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder tot ze slinken en mooi bruin worden, dit duurt ongeveer vijf minuten.
    • Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe. Doe er wat sojasaus, ketjap, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm op laag vuur. Schep regelmatig om tot de zalm bereid is.
    • Smeer intussen de zalm aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zalm op de hete grillpan en zet het vuur wat hoger, grill de zalm drie minuten en besprenkel de bovenkant vast met wat honing en sesamzaadjes. Draai de zalm om en grill nog twee minuten.
    • Schep de rijst op de borden, schep de roergebakken groenten erover of ernaast en leg de gegrilde zalmmoten erbij. Sprenkel eventueel nog wat ketjap over de rijst en de zalm en klaar is je maaltijd.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice