Limoncellomousse

limoncellomousse
Limoncellomousse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
limoncellomousse
Limoncellomousse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
  • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
  • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
  • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Limoncello Scroppino

scropino
Limoncello Scroppino
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
scropino
Limoncello Scroppino
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Deze cocktail maak je met een blender
  • Normaal gesproken maak je Scroppino met wodka, bij deze variant gebruik ik Limoncello
  • Naast de 2 bolletjes sorbetijs voeg je 2 delen Prosecco en 1 deel Limoncello toe in de blender
  • Na het blenden uitschenken in een stijlvol champagne glas
  • Garneren met een citroen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice