Sperziebonen in ham

sperziebonen
Sperziebonen in ha
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
sperziebonen
Sperziebonen in ha
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten in kokend water
  • Schep de boontjes uit het water en laat schrikken in een kom met ijskoud water. Zo blijven de boontjes mooi groen en garen ze niet verder
  • Snij de ham in de lengte in reepjes van ± 2 cm breed en rol 4-5 sperziebonen in een reepje ham. Bestrooi met peper en zout naar smaak
  • Tot deze stap kan je deze sperziebonen in ham al heel goed voorbereiden! Zet de pakketjes tot gebruik in de koelkast en zet in de oven wanneer je bijna klaar bent om te eten
  • Leg de pakketjes in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus

Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Boerenschnitzel2
Boerenschnitzel met huisgemaakte jachtsaus
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bonen rangen en blancheren
  • Wortels in blokjes snijden en blancheren
  • De uien fruiten daarna de spekblokjes toevoegen en even meebakken
  • De krieltjes toevoegen
  • Voeg de geblancheerde bonen en wortels toe
  • Voeg een snufje zout toe
  • Voeg de voorgekookte champignons toe

Bereidingswijze van de jachtsaus

  • De champignons in plakjes snijden en bakken
  • De sjalotten in blokjes snijden
  • Fruit de sjalotten, spekblokjes en tijm in el boter fruiten
  • Voeg de tomaten puree en de bloem toe
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en roer het totdat het een gladde saus is
  • Voeg de suiker en de champignons toe
  • Voeg vlak voor het opdienen er 1 eetlepel boter door
  • Verwijder de tijm
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Schnitzel Possenhofen

Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
  • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
  • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
  • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
  • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
  • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
  • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
  • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
  • Serveer de citroenpartjes ernaast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Friet daging smoor met sajoer boontjes

frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
frietdaging
Friet daging smoor met sajoer boontjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze Daging smoor

  • Snijd het vlees in reepjes
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
  • Neem het vlees uit de pan
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
  • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
  • Doe het vlees terug in de pan
  • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
  • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
  • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

Bereidingswijze Sajoer boontjes

  • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
  • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
  • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
  • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
  • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
  • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
  • Serveer beide gerechten met friet

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice