Stoofpeertjes cake met pecannoten

Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
  • Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
  • Zorg dat een glad beslag ontstaat
  • Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
  • Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
  • Pas op dat ze niet stuk gaan
  • Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
  • Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
  • Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
  • Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofpeer met gorgonzola

stoofpeergorgonzola
Stoofpeer met gorgonzola
Print Recipe
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
stoofpeergorgonzola
Stoofpeer met gorgonzola
Print Recipe
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
12 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant
  • Laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel
  • Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt
  • Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
  • Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op
  • Vul de amuse lepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoofpeertjes

    Stoofpeertjes
    Stoofpeertjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoofpeertjes
    Stoofpeertjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de stoofpeertjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes
    • Leg de peertjes in een pan met de suiker, het kaneelstokje, laurierblad en de kruidnagels
    • Voeg de wijn toe en vul aan met water toe totdat de peren net onder staan
    • Breng de stoofpeertjes aan de kook en laat ze dan 2 tot 3 uur heel zachtjes stoven op laag vuur
    • Je ziet de peertjes vanzelf mooi roodbruin worden!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice