Perengalettes van bladerdeeg

perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
perengalettes
Perengalettes van bladerdeeg
Print Recipe
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Porties
6 stuks
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 x 35 centimeter
  • Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter
  • Leg deze op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork
  • Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei
  • Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is
  • Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen
  • Strijk het amandelmengsel in het midden op de plakjes bladerdeeg
  • Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteen vallen
  • Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling
  • Bak de perengalettes in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar
  • Laat de perengalettes afkoelen op een rooster en bestrijk ze voor het serveren met wat verwarmde abrikozenjam
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ingemaakte peren met witte wijn

perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
perenwittewijn
Ingemaakte peren met witte wijn
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en steeltjes en snijd het vruchtvlees in partjes
  • Leg de partjes in een pan en overgiet ze met het water en de witte wijn
  • Voeg de suiker toe (eventueel naar smaak wat meer) en de specerijen
  • Breng het geheel aan de kook en kook de perenpartjes op een laag vuur tot ze gaar zijn
  • Schep de perenpartjes in schone, droge potten en vul de potten af met het kookvocht
  • Sluit de potten en zet ze op hun kop
  • Als alles is afgekoeld kun je de potten weer omkeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stoofperen in rode wijn

stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
stoofperenwijn
Stoofperen in rode wijn
Print Recipe
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis
  • Doe de wijn met de specerijen en kruiden en de suiker in een pan op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen
  • (ik doe de kruidnagels, steranijs en laurierblaadjes in een filterzakje of thee ei, zodat je ze later makkelijker kun verwijderen)
  • Voeg de peren toe en laat ze ongeveer twee uur op een heel laag vuurtje pruttelen
  • Je kunt ze ook in een warme oven op 150-175 graden zetten
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice