Kipragout
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 160 gram kip
- 250 gram champignons in plakjes
- 40 gram roomboter
- 40 gram bloem
- 300 ml kippenbouillon
- 100 ml kookroom
- 4 pasteibakjes
- 3 takjes verse peterselie
Notities
Bereidingswijze
- Kook bij het gebruik van rauwe kip de kip ca. 15 minuten in een pannetje met water en trek daarna met een vork uit elkaar.
- Vegetarische kip stukjes kun je kort meebakken met de champignons.
- Bak de pasteibakjes af in de oven.
- Bak de plakjes champignons in een koekenpan met 1 eetlepel boter.
- Snipper de sjalotjes heel fijn en fruit deze glazig in een ander pannetje met de rest van de boter.
- Roer de bloem erdoor en bak de roux 2 minuutjes.
- Giet de bouillon er beetje bij beetje bij en roer met een garde tot een gladde saus.
- Voeg de kookroom toe en meng er door.
- Laat de ragout nog iets indikken.
- Schep dan de stukjes kip, wat gehakte peterselie en gebakken champignons toe en warm nog een minuutje goed door.
- Serveer de kipragout in of naast de pasteibakjes en garneer met wat peterselie.