Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

Bereidingstijd 2 uur 30 min
Totale tijd 2 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 konijnenbouten
  • 25 gram boter
  • 2 grote uien in ringen gesneden
  • 1 flesje herfstbock (30 cl)
  • 350 ml wildfond (pot)
  • 1 plak ontbijtkoek
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 knolselderij
  • 2 venkelknollen
  • 100 gram crème fraîche
  • 1 el peterselie
  • zout en peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
  • Smelt in een braadpan de boter.
  • Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag.
  • Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
  • Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
  • Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
  • Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
  • Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
  • Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
  • Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
  • Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
  • Bestrooi met peterselie.