Beenham uit de oven
Ingrediënten
- 2 beenhammen
- 1,5 kilo kruimige aardappels
- 6 grote uien
- 500 gram winterpeen
- 2 koolrabi's
- 4 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
- 4 takjes verse rozemarijn
- 6 el mayonaise
- 6 el mosterd
- 300 ml ongeklopte slagroom
- worcestersaus
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de aardappelen elk in vier stukken
- Snij de uien in vieren
- Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
- Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
- Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
- Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
- Dit zodat je groenten goed gaar worden
- Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
- Klaar?
- Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
- Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
- Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om
- Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
- Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
- Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
- Breng de saus op smaak met wat peper en zout
- Serveer de warme mosterdsaus met de beenham