Bietenstamppot met spek en appel

Bietenstamppot met spek en appel

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2,25 kilo kruimige aardappels
  • 1 kilo gekookte rode bieten
  • 2 grote uien
  • 2 appels
  • 450 gram spekblokjes
  • 75 gram boter

Notities

Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
  • Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
  • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
  • Voeg ze toe aan het bietenmengsel
  • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
  • Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
  • Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout