Bietenstamppot met spek en appel
Ingrediënten
- 2,25 kilo kruimige aardappels
- 1 kilo gekookte rode bieten
- 2 grote uien
- 2 appels
- 450 gram spekblokjes
- 75 gram boter
Notities
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
- Kook in water met zout in 20 minuten gaar
- Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
- Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
- Voeg ze toe aan het bietenmengsel
- Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
- Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
- Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout