Chili con carne

Chili con carne

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram gehakt half om half
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blik bruine bonen
  • 2 blikjes kidney bonen
  • 1 blik mais
  • 2 rode paprika's
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • peper en zout
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el paprikapoeder

Notities

Bereidingswijze
  • Bak het gehakt rul in een grote pan
  • Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn
  • Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes
  • Bak de uien en knoflook mee, voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken
  • Spoel alle bonen in een vergiet af, laat uitlekken en voeg ze toe aan de chili
  • Mais en tomatenblokjes of gepelde tomaten erbij
  • 20 minuten laten pruttelen en klaar!