Gevulde kippensoep
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 preien
- 350 gram winterpeen
- 1,5 tl zwarte peperkorrels
- 3,5 kilo kippenbout
- 30 gram verse peterselie
- 30 gram verse selderij
- 3 takjes verse tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 pakjes kippensoep honig
- 1 pakje vermicellisoep honig
- beetje citroensap
Notities
Bereidingswijze
- Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
- Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
- Leg de kippenbouten in een grote soeppan
- Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
- Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
- Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
- Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
- Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
- Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
- Zeef de bouillon boven een andere pan
- Ontvet de bouillon indien nodig
- Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
- Schep het gestolde vet uit de bouillon
- Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
- Verwarm de bouillon opnieuw
- Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
- Roer het kippenvlees door de bouillon
- Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
- Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
- Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap